turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2017.05.07 10:01:12 (71888)
Magyarul akkor nem kell tölteni a paramétert, nincs haszna.
[előzmény: (71880) Old Eye, 2017.05.03 23:08:57]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2017.05.03 23:08:57 (71880)
Geoládázók, mint felhasználók és geoládák, mint POI-k voltak az első objektumok, amelyek az itteni adatbázisban megjelentek, ezért vannak most is a POI-k a geocaching.hu-n.
Olvasgatva Kolesár kommentjeit a forrásprogramokban, úgy tünik, kezdetben megyékben gondolkodott, de mire beindította a tuhu-t, már más, jelenleg is használatos területi felosztást választott - tájegységeket. Az, hogy WEB-es felületen benn maradt a Megye= paraméter, csupán olyan ősi kövület, mint a geocaching-en a POI-k lapja :-)
A 'mélyvízben' a POI-k típusukon túlmenően nincsenek csoportosítva se tájegységekre, se megyékre, se települések kül/belterületeire (esetleges, hogy ezeek valamelyike meg van-e adva, ha nem, nem történik semmi, mert egy processznek sem kell). Például ha valaki létrehoz, módosít, töröl egy POI-t, a kérdéses POI típusához tartozó összes POI legenerálódik az új, kísérleti raszteres felé.
Azonban... Itt, tuhun szerkesztésre MP file-t töltünk le. Ennek összeállítására a legtöbb időt a tájegységbe eső POI-k összeszedése visz el (point-in-polygon függvények erőforrás igényesek). Érdemes kipróbálni - kapcsoljuk ki a POI-kat a letöltésből - pikk-pakk, jön máris az MP file. Én kikapcsolom :-)
[előzmény: (71879) Lipták Roland, 2017.05.03 22:15:38]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2017.05.03 22:15:38 (71879)
Szóval térképszerkesztéskor nem kell megadni?
Csak mert nekem tanuló rajzoló koromban azt bizonygatták, hogy POI-nál ezt az egyet kell beírni, de ezt nagyon.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók