turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2013.03.22 08:36:55 (61158)
Szia, cactus! Kétféle találkozó megszervezésére van igény.

Felmérô tábor - Csak egy hosszú hétvége és szállás megfelelô vendéglátói színvonallal (étel, ital) kell ehhez. Karancs-Medves térségét nézegetjük, turistautak.hu adatbázisa errôl a területrôl tartalmaz talán legkevesebb információt. Legutóbb Zalaszentgróton volt ilyen megmozdulás. Ezen szívesen látunk benneteket, kessereket is. Sok adatot kaptunk már tôletek, de többre, jobbra van szükségünk. Ez jó alkalom arra, hogy élesben látjátok, milyen is egy felmérés. Egyre fontosabb célunkká vált, hogy csökkentsük az adatbázisban felhalmozódott elavult információmennyiséget.

Térképszerkesztôi konferencia - Idén lesz a turistautak.hu tíz éves. Nemcsak emiatt kell nekünk, szerkesztôknek összegyûlnünk, hanem 2008-ban tartott gyenesdiási összejövetelünk óta nagyot fordult a világ körülöttünk, de - a Nagy Tipusreformot leszámítva - nem léptünk elôre.... Nem igazán technikai problémáink vannak, hanem elméleti - többféle út áll elôttünk, a fórum a legrosszabb érintkezési felület a hogyan tovább megvitatására. Többféle koncepció létezik - önállósulás, szorosabb kapcsolat a geocaching.hu-val, beolvadás más térképgyártóba - kifejtésük, megvitatásuk, kiválasztásuk csak személyes találkozón oldható meg.

Erre szálláson, ellátáson kívül elôadóteremre, kivetítôre, erôs internetkapcsoaltra van szükség. Mint helyszín Budapest vagy környéke jöhet csak szóba, hogy minél több szerkesztô, kinek van mondanivalója, eljuthasson rá.
Az elsô megbeszélésen a jelenlegi helyzetet kell áttekintenünk; erre mindenképpen meghívjuk MGKE vezetôségét, de bárki érdeklôdôt szívesen látunk; ez jó alkalom arra, hogy bepillantást kapjanak munkánkba. Aztán jöhet a szakmai problémák átbeszélése.

Anyagi keretünk van mind a kétféle találkozóra. A felmérô tábort könnyû lesz összehozni. De a szerkesztôi konferenciát... alapvetô gond talán az érdektelenség. Túl kevesen vannak, akik ôszintén akarják a változásokat, az elôrelépést. A többség mintha nem látná ennek szükségességét, elég a megszokott félhomályban üldögélve elmolyolni a térképek felett... Tavaly próbáltam lakóhelyemen, Zsámbékon összehozni egy ilyen találkozót. Megtartásához itt minden feltétel adott. Csak két szerkesztô jelentkezett. Bár lehet, nincs ehhez elégséges tekintélyem. Úgy hogy én inkább is csendben elmolyolok az adatbázis felett...
[előzmény: (61155) cactus, 2013.03.22 07:44:30]

cactushozzászólásai | válasz erre | 2013.03.22 07:44:30 (61155)
Egyre többször merül fel a Turistautak.hu trekkertalálkozója, ezzel párhuzamosan erősödik bennem a gondolat, hogy meg kellene csinálni, nem csak beszélni róla.
Tudom nem én vagyok erre a leginkább "jogosult", mert elég keveset tettem le az asztalra, de ha nincs ló jó a szamár is :-)
A fő problémám az lenne, hogy elképzelésem sincs róla, miként kéne kinéznie egy ilyen találkozónak.
1 napos? 1 hétvégés? Milyen helyszín? Talán a legfontosabb milyen technikai követelmények vannak?
Előadóterem? Wifi? Kivetítő?
A térképrajzolástól igen messze vagyok, ezért nem tudom mi kellhet nektek.
Talán egy ilyen találkozó jobban motiválna mindenkit, sok infóhoz juthatnánk mi, egyszerű trekkelők is, talán a feldolgozásba is belepillanthatnánk egy kicsit.
Most csak morzsákat kapunk a rajzolóktól, személyes találkozók hiányában.
Ha kapok instrukciókat mire lenne szükség, megpróbálnám megtalálni a megfelelő helyszínt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók