turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

modrashozzászólásai | válasz erre | 2010.10.15 16:39:30 (42865)
Ne csak a kimenetről beszéljünk! Ahhoz, hogy a jelenleg használt funkcionalitást reprodukálni tudjuk a 2 extra paraméter esetén, akkor mint már mondtam, a következőkre van szükség - komoly javaslatának kiegészítéseként:
a. olyan GPS kimenet, amin láthatók a tervezettek/megszűntek is (ahogy mondjátok),
b. olyan webes kimenet, amin láthatók a tervezettek/megszűntek is (OMP GV réteggel megoldható),
c. a MapEditben egy megjelenítési kapcsoló, hogy ikonként láthatóvá tehetők legyenek a tervezettek/megszűntek (a normális szerkeszthetőség érdekében - ezt valószínűleg nem nehéz megcsinálni),
d. a webes útvonaltervezőbe egy vagy két checkbox vagy más kezelőszerv, hogy lehessen a tervezetteket/megszűnteket opcionálisan figyelembe venni a route, itiner, szintábra generáláshoz (amúgy is a tervezőt rendbe kell tenni, ehhez hogy be tudjunk segíteni, a MapEdithez hasonló Mercurial repository kellene, de Andrásnak nem volt még rá ideje tavaly tél óta, csak a MapEditre, amin így többen jól együtt dolgoztunk anno a típusreform idején),
+e. opcionálisan: a MapAudit-ba ki kéne találni valami módot arra, hogy ha ugyanaz a jelzés a tervezett/megszűnt/meglévő mezőkben egyaránt szerepel egy szakaszhoz, akkor legalább is jelezze, de akár némi automatizmussal rendezheti is, ha biztosan lehet (pl. ha tervezettben is szerepel, de a felfestettben is, akkor szedje ki a tervezettből). Ez utóbbi ráérne később is, de fontos az adatok integritása szempontjából, ne felejtsük el...

Ha el is döntenénk ezt az irányt, ezeket az "átmeneti" időszakban feltétlenül meg kell oldanunk, addig nem szabad kivennünk a labelből, különben komoly rombolás történne, azaz fontos funkciókat veszítenénk el a kiszervezéssel, amit nem kevesek hasznára használnak most.

De ha OMP-s letöltést akarunk tuhu oldalra tenni, akkor 2 paraméterbe kiszervezéstől függetlenül is, ill. ha lesz kiszervezés, az átmeneti időszak alatt is be lehetne linkelni egy olyan OMP kimenetet, amin nem látszanak a tervezettek/megszűntek... Ha a parttalanná váló "filozófiai" vitákat félre téve egyszerűen csak egy ilyen kimenetre lenne szükség sürgősen...
[előzmény: (42851) -bj-, 2010.10.15 13:45:46]

-bj-hozzászólásai | válasz erre | 2010.10.15 13:45:46 (42851)
Ha már szavazgatunk, gyenge kezdőként hadd tegyem meg a javaslatomat:

1. Készüljön el az omp által javasolt két új extra és töltsük ki (Old Eye?), de a labelt egyelőre ne bántsuk.

2. Ne különböztessük meg a Mária utat a többitől.

3. Készítse el az omp (a tuhu is megtehetné, de nem fogja...) azt a typ nélküli kimenetet, ami gyakorlatilag megegyezik a mostani térképünkkel, azaz tartalmazza a tervezett és megszűnt utakat is értelmes módon kiemelve.

4. Ez a kimenet legyen elérhető a tuhu honlapjáról pont úgy, mint a többi. Az mindegy, hogy fizikailag az omp szerverén van, de ezt ne vegye észre az átlagjúzer. Legyen ez a jelzésfestő kimenet. (Egy linket csak be tudunk szúrni.)

5. Ha ez elérhető, akkor vegyük le a tervezett és megszűnt utak kiemelését a jelenlegi tuhu-s térképről, és válasszon mindenki kedvére. Adjunk munkát újra Old Eye-nak és a MapAuditnak, hogy ezen megszüntetés előtt rendbe tegye az extrákat. Azt ugyanis elfogadom, hogy az átmeneti időben lesz olyan, aki label-be írja megszokott módon a _ és # jeleket, de azt nem, hogy ha átállunk, akkor is. Ha valakinek fontos a tervezett út, akkor figyeljen oda az extráira is!

6. Örüljön mindenki!

Jelenleg ennél jobb kompromisszumot nem tudok elképzelni. Persze más tudhat, finomítsuk. Utána szavazzunk!
Ezt a gondolatrohanást az omp-vel nem egyeztettem, itt előforduló tagjai tekintsék kérdésnek.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók