turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

modrashozzászólásai | válasz erre | 2008.11.06 17:08:09 (24348)
Pest leválasztását én is támogatnám, és másoktól is hallottam már ilyen igényt...
[előzmény: (24341) johann g (Lud), 2008.11.06 16:20:50]

johann g (Lud)hozzászólásai | válasz erre | 2008.11.06 16:20:50 (24341)
a tájegység darabolás és a méretkérdés szerintem két ügy.

tájegységhatárt csak igen-igan megfontolt szándék mellett módosítsunk, és ha lehet még megfontoltabban essünk neki a darabolásnak. ez utóbbinak egyetlen előnyét látom most: a sokat rajzolt és foglalt tájegységek kicsit felszabadulhatnának, pl. Pest leválasztása a Gödöllői-dombságról.

a méretkérdésről:
- a poly optimalizálás jó ötlet. az extra paramétereknél valóban lehetne ennél brutálisabban is rövidíteni, ha a mapedit ill. a webes paraméterszerkesztő a teljes meghatározást írná ki, neadjisten nem fejből kéne tolni (hanem dropdownból), hogy az A B C D paraméterek mit is jelentenek.
- volt már szó a paraméterek optimalizálásáról, mi kell, mi legyen más, mit töröljünk, de ez összefügg a vonalreformmal is.
[előzmény: (24340) pgyp, 2008.11.06 16:04:16]

pgyphozzászólásai | válasz erre | 2008.11.06 16:04:16 (24340)
szerintem a tájegység-darabolásos ötletet addig jegelni kellene, amíg nem állunk át az új típuskészletre, ugyanis fogalmunk sincs, hogy milyen méretűek lesznek azzal a tájegységek (főleg hogy egyéb bővítéseket is megbeszélünk a hétvégén). a sok pontos poligonok esetén pedig létezik megoldás, ami ritkítja a pontokat, amennyiben meglesz a tuhu-omp oda-vissza konvertálás elég hamar megoldható a dolog.
[előzmény: (24338) oli_b, 2008.11.06 15:36:54]

oli_bhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.06 15:36:54 (24338)
na még vmi, ami eszembe jutott:
ugye van az, hogy több tájegység fuldoklik a túlméretességben, és csak N/A-k nélkül lehet letölteni, ha egyáltalán.
Namost témának javasolnám (wiki-be nem tok beírni, nem műx), hogy valahogy a tájegységek mp méretének csökkentése vmilyen módon.
a) felesleges(sé vált) útparaméterek kiszedése
b) paraméterek nevének rövidítése (pl JarhatosagEnyhenDefektesBabakocsival helyett JarDefBab)
c) túlhízott tájegység tovább darabolásával (pl: orseg -> vasi_hegyhat és vendvidek) (ez csak példa!!!) Ilymódon még azt is megnyerjük, hogy az egykor volt tájegységen ketten is rajzolhatnak egyszerre, hiszen két darabban lesz
d) pontok kiszórásával. (arról már volt szó, hogy az utak pontjait nem szórjuk ki, mert az emelkedés kiszámításához kell, tehát itt a rajzoló belátására van bízva, hogy domboldalon rajzolva sűrűn pöttyintget, síkságon meg ritkásabban. Viszont a polygonok (főleg azok, amik generáltak, de nincsenek kézzel pontosítva) olykor igen sok pontot tartalmazhatnak feleslegesen. Ezeket lehetne kicsit trimmelgetni)

Tervben van (na jó, kicsit már írkáltam is) egy script megírása, ami végigmenne az mp-ben a polygonokon, aztán megmutatná, hogy a polygonnak hol vannak X méternél közelebb pontjai, illetve ha három szomszédos pont nagyon egy vonalban van (a középső pont törlése Y méternél jobban nem húzza el a polygon szélét), akkor ezeket a kérdéses pontokat mutassa meg. Esetleg indikálva azt is, hogy a kérdéses pont egy közös pont egy másik poligonnal, vagy más vonallal, stb. Szal ezt lehet ragozni.

Vélemények azt illetően, hogy hétvégén ez is vitatéma lehetne?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók