turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2019.03.05 12:26:33 (2313)
Azért ez így nem igaz!
A megjelenítés sorrendje nem befolyásolja az országút mellett lévő semmi más POI-val vagy térképi elemmel "káros" közelségben lévő Buszmegállók megjelenését. Mégsem látszik.
A közlekedési vagy szállás objektumok - szerintem - lényegesen fontosabbak mint a trafikok vagy a telefonfülkék.
Ha a megjelenítési sorrendbe be lehet avatkozni az némileg javítana a térkép használhatóságán. Mivel szórványosan megjelennek buszmegállók is a térképen talán ha valaki ért hozzá akkor megnézhetné, hogy egyik miért látszik a másik meg miért nem.
pld. a pecsételő helyek is jóval előrébb kellenének a listán.
[előzmény: (2309) Old Eye, 2019.03.04 21:38:01]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2019.03.04 21:38:01 (2309)
Van hogy olyan nyomvonalakat kapunk, amelyeknél a trekkelők minden turistajelzésnél kattintanak egyet-egyet. Itt, tuhun ezzel az információva nem dolgozunk, nem is nekünk szánták, hanem a turistaútjelzés kezelőknek. Ha ezekre van szükséged, őket keresd meg, Hev, olahtamas eligazít szükség esetén, ezen a területen otthon mozognak.

A tuhu adatbázisában a csomóponttól csomópontig tartó útszakaszokon csupán jelöljük, milyen turistaútjelzéssel vannak ellátva.

Hogy a turistaútjelzések aztán hogyan jelennek meg a térképen, az a térképgyártó szoftver tevékenységén múlik.
Van egyrészt az adatbázis amiből olvas, esetünkben útszakaszokat, egyik tulajdonságuk a rajtuk lévó turistaútjelzés (mármint ha van és lehet egyszerre több is), másrészt van egy leírás, ami megmondja, milyen legyen a turistaútjelzés mint ikon, mint szimbólum.

A térképgyártó amikor készíti a grafikát, sorban olvassa be az adatokat, ezek valamilyen szempontból rangsorolva vannak (*). Amint létrehoz egy útszakaszra illesztett turistaútjelzés ikont, létrehoz az körül egy tiltott mezőt is, abba más térképinfó, pl más útszakasz más turistaútjelzése nem kerülhet be, azaz beolvashat olyon további, térképre kívánkozó turistaútjelzést, de ja éőően a 'tiltott mezőbe' esik, már nem tudja beilleszteni, eldobja.

Egyébként a mi raszteresünkön, a térképgyártó úgy van beállitva, hogy egy jelzett útszakaszon egy turistaútjelzés jelenjen meg. Ez akkor gáz, ha a kérdéses turistaút több km hosszú és ahol helye lenne turistaútjelzésének, egy másik turistaút jelzése (vagy más térképinformáció) már elfoglalta, így csak azt látjuk, az egy turistaút, de nem látjuk a jelét.

(*) Említettem, a térképgyártó valamilyen szempont alapján rendezett adatokat olvas be. POI-knál ez igen látványos. Nézzétek meg a POI-jaink listáját. A térképgyártó ebben a sorrendben olvassa be a térképen megjelenítetendő POI-kat, amint rögzültek, a körülöttük lévő területre más POI nem kerülhet, itt sem akadhatnak össze, a térképgyártó eldobja azokat.
OFF
Kedvenc kocsmám Zsámbék főterén, a Szent István téren, pont ott található, ahol az Akadémia utca indul a Romtemplom felé. Persze, bent van az adatbázisban. Soha nem jelenik meg a raszteresen, mert mivel az a sarok Zsámbék központja egyben, pont oda szúrtuk be Zsámbék, mint város POI-ját. Ha megnézzük az említett listát, a város POI-k előbb generálódnak le és foglalnak helyet a térképen, mint a kocsma POI-k, bár az utóbbiak nem véletlenül egész előkelő heyen állnak a rangsorban...
ON

petrot81! Mint a térképgyártó, minden API a térképadatbázist olvassa, de nem kapnak (hogy is kaphatnák?!) információt arról, a térképgyártó mely beolvasott adatot jeleníttet meg a térképen és melyeket dob el, tehát nem tudod lekérdezni, mi is van a térképen.

[Meglehetősen sematikus leírást adtam a térképgyártó működéséről, jóval összetettebb, nem beszéltem rétegekről, zoomszintekről. nem is ez volt a kérdés.]

[előzmény: (2305) petrot81, 2019.03.04 15:29:19]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2019.03.04 15:29:19 (2305)
Az illetékes fejlesztőktől kérdezném, hogy arra létezik valamilyen API, hogy a turistajelzések pozícióját lekérdezzük? Vagy ez milyen logika alapján kerül ki a térképre?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók