turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.07 11:22:35 (2029)
API Exception: új volt az app telepítés, így frissen kértem API key-t. Most újra kértem, akkor is maradt GCKEM esetében a hiba. Más gond is lesz még itt...

Gomb megjelenése friss telepítés és térkép letöltés után ok, amit nem értettem, hogy az újrahúzás előtt frissített 1.6.1e-vel letöltött térkéképnél nem jelent meg a gomb.

Térkép kijelölés: világos. Akkor van gond, ha a felhasználó letölt egy térképet, azt kijelöli. Ezután a rejtett helyen lévő térképeket már nem lehet újra kiválasztani (nem lehet oda elnavigálni). Ezért lenne jó, ha alapból elérhető helyre tenné őket az app.
[előzmény: (2028) bigmick, 2018.12.07 09:50:03]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.07 09:50:03 (2028)
- "Térkép/Láda/Vissza" nálam jó.
OK.

- ... "Bejelentés nem sikerült! io.swagger.client.ApiException". ... GCKEM legutolsó logomnál ...
Nem a konkrét loggal volt baja, hanem a program által tárolt, személyre szóló API key lejárt/megváltozott, és a régit nem fogadta el a szerver.
Időnként érdemes a Szerviz/GC beállítások/Bejelentezés próba gombot megnyomva ellenőrizni az API key érvényességét. Ha az API key már nem érvényes, akkor kér egy újat a program, és ezt követően nem lesz ilyen gond a logolás környékén.
Amúgy, ha logoláskor találkozik a program ilyen API Exception hibával, akkor elvileg azon melegében megpróbál lekérni egy új API key-t, és legközelebb már ezzel az újjal próbál logolni. (Most kipróbáltam, hát nem igazán nyert).
Azon még dolgozom, hogy ilyen API Exception-ös hiba után a program automatikusan próbálkozzon még egyszer, egy újonnan lekért új API key-vel...

a) nincs a szervíz menüben térkép törlés, nem találom sehol
A Térkép törlés gomb elvileg akkor látszik, ha már van, legalább 1.6.1e vagy későbbi verzióban letöltött térkép.
Ha még nincs, akkor a gomb nem látszik (hiszen nincs mit törölni)
A gomb láthatóságának vezérlése (meg a törölhető térképek számának kijelzése) még nem tökéletes, csak akkor mutat (pillanatnyilag) korrekt állapotot, amikor épp belépsz a Szerviz menübe.
Ezen még dolgozom, hogy ha letöltesz egy térképet, de maradsz a Szerviz menüben akkor a Térkép törlés gomb állapota is frissüljön. Hasonlóan, ha törlöd a térképeket, akkor utána meg tűnjön el rögtön a gomb...

b) térkép kijelölésnél a "nézzük máshol" böngészéssel nem találom az eddig letöltött térképeket
A "nézzük máshol" arra van, hogy az akármilyen más módon (nem direktben g:hu-s letöltéssel) a telefonra rávarázsolt térképeket meg tudd találni.
[előzmény: (2027) V_Gabor, 2018.12.07 08:03:30]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.07 08:03:30 (2027)
- "Térkép/Láda/Vissza" nálam jó.
- Saját log módosításnál nem száll el, de módosítás beküldésénél hibát dob: "Bejelentés nem sikerült! io.swagger.client.ApiException". Furcsa: GCKEM legutolsó logomnál, de GCDDK2 legutolsó logomat tudtam módosítani. Talán a html kódok miatt, ami benne van? GCJofo ugyanazokat a html kódokat tartalmazza, de ott működik. GCKEM-et nem szeretni...
- A térkép kiválasztás most nekem nem jó.
a) nincs a szervíz menüben térkép törlés, nem találom sehol
b) térkép kijelölésnél a "nézzük máshol" böngészéssel nem találom az eddig letöltött térképeket, de ha újra letöltöm, azokat sem tudom hová csomagolta ki eddig legalább oda urott letöltés után (ebbe a user elől elrejtett mappára) ezt viszon nem lehet kiböngészni semmiféle fájlkezelővel... :(

Letöröltem és újra feltettem az 1.6.1e-t, most a térkép fájlokat a /data/user/0/g.hu/app_Maps helyen mutatja és működik. Nem lenne egyszerűbb a "Downloads" mappában egy "ghuMaps" mappát létrehozni? Tárhely engedélye úgyis van az app-nak.

Hoppá! Újrahúzás és térkép letöltés után megjelent a "Térkép törlés (1)" gomb. Előtt hol volt (két térképet is letöltöttem hasonló módon az 1.6.1e-vel)?
[előzmény: (2025) bigmick, 2018.12.06 11:43:15]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.06 11:43:15 (2025)
A g:hu program új verziója elérhető: g:hu 1.6.1e
Amit módosítottam:
- "Térkép/Láda/Vissza után nem látszik a térkép" hiba javítva
- Letöltött térképek könyvtára egységesítve minden android verzióra érvényesen
- Szerviz menüben új funkció: Térkép törlés
- Log szövegen hosszú nyomásra feljövő helyzetérzékeny funkció választós dialógus (Módosít/Felhív/Mégse) felhívása bizonyos android környezetekben program leállást okozott, ez is javítva


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók