turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Zsézséhozzászólásai | válasz erre | 2006.10.03 08:15:18 (10130)
Én is csatlakozok, annak idején én is említést tettem a fórumon róla.
Nekem egyetlen egyszer fordult elő a dolog. Mentem autóval egy sima főúton (minimális rázkódás), a CSx a tartóban az ablakon. És navigáció közben teljesen azonos módon teljesen eltünt a térképem. Ki/be kapcsolás hatására újra láthatóvá vált. De! Igaz, hogy a track megszakadt, de nem kellett belenyúlni, hogy meg tudjam jeleníteni! Én nem biztos, hogy a rázkódást okolnám. Szerintem nem az lehetett az oka.
András, ha tanulmányozás miatt érdekelne az akkori track, akkor szólj és elküldöm.

Van egy másik hibajelenség amivel viszont nem tudok mit kezdeni! Időnként, kiszámíthatatlan módon elveszíti a műholdakat. Ez a folyamat 1-2 másodperc alatt lezajlik. Elveszíti-Kiírja, hogy megszünt a műholdjel-de, abban a pillanatban megtalálja és folytatódik a normál üzem. Nem tudom másnak volt már ilyen problámája? A legjobban azért zavar, mert a track is szakad. Gyanítom, hogy a firmware okozhatja. Egy dolog viszont biztosan néz ki, hogy a hidegindítás után kb. 45 percig nem jön elő a hiba.
[előzmény: (10120) Kolesár, 2006.10.03 06:10:37]

Kolesárhozzászólásai | válasz erre | 2006.10.03 06:10:37 (10120)
Tegnap sikerült olyan bugot kihozni a CSx-ből, amit még nem, szóljatok ha másnak már volt és leírta itt.

Biciklikormányon rázkódott, majd egyszer csak eltűnt a térkép. A térképek ki/bekapcsolásánál csak az az egy térkép maradt, amit kártya nélkül is tud, így nem volt vitás, hogy a microSD kártya mozdulhatott el, azért nem mutatja a térképet. Ki- és bekapcs után működött újra.

Eszembe jutott még a terepen, hogy jó is hogy észrevettem, mert a kártyára írt .gpx log nyilván megállt azon a ponton, ahol a kártyát elveszítette. Az újraindítás után tovább fogyott a hely a kártyán, tehát írta tovább.

Itthon ért a váratlan fejlemény: MapSource megnyitotta a .gpx-et, és csak a szakadásig volt meg a track! ACTIVE LOG már kipörgött, az utolsó 9999 pont és a .gpx eleje nem ért össze, annyit trackeltem tegnap.

Feltűnt, hogy a .gpx nem kicsi, 1.8 MB, tehát kilóra benne kellene lennie az egész napnak. Belekukkantottam egy ASCII editorral, kikerestem időpont szerint a szakadást, és íme: az érintett helyen le volt zárva (!) a .gpx: </gpx>, majd utána sok-sok 00 byte, azután pedig új <trk> kezdődött. Kimazsoláztam belőle a hibás részt, ezután a teljes track láthatóvá vált.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók