turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

zayahozzászólásai | válasz erre | 2014.02.28 09:12:32 (70810)
Köszi a tanácsokat, kipróbálom!
Egyébként újratölthető elemekre gondoltam természetesen, de a leírás nem tanácsolja.
[előzmény: (70807) diego, 2014.02.27 19:44:00]

diegohozzászólásai | válasz erre | 2014.02.27 19:44:00 (70807)
Szia!

1, Több térképet úgy lehet, hogy feltöltöd az elsőt. Aztán megkeresed a gmapsupp.img-t, és tetszőleges nevet adsz neki. ezt követően feltöltesz egy újabb térképet, és így tovább. A lényeg, hogy az utoljára feltöltött térkép mindig gmapsupp.img nevet fogja kapni, tehát mindig azt kell átnevezned, és akkor fogod tudni, melyik melyik.

2, PL.: Openmaps3D-full.exe is ilyen, de ha csak a TuHu fölé szeretnél ikonokat, mint ami a fákra van festve, akkor: OmpTMs.exe

3, Újratölthető elemet ne is. Ugyan is, ha elemet elkezdesz tölteni felrobban! Szóval a megoldás az akkumulátor. Erről mindenkinek más a tapasztalata, mérése, stb. Én 2400mAh-s varta ready 2 use akksikat használok, és nekem bevált.

4, Sajnos ez az újfajtáknál így van. Erre az a megoldás, hogy induláskor lenullázod az útadatokat, és törlöd az előző tracket. Ha meg szeretnéd tartani, akkor archiváld le és úgy töröld.
[előzmény: (70806) zaya, 2014.02.27 18:13:09]

zayahozzászólásai | válasz erre | 2014.02.27 18:13:09 (70806)
Sziasztok !

Már egy jó ideje birtoklok egy Garmin Etrex 20-ast, de néhány dologra képtelen vagyok rájönni:

1) TÖBB TÉRKÉP ?: A leírások szerint csak egy térképet lát a Garmin/gmapsupp.img-t. Többen mondták hogy lehet rajta több térképet is tárolni. Ez logikusnak tűnik, hiszen 2GB belső memóriája van, és még lehet bele mikro SD kártyát is rakni.
Azt is látom, hogy A GarminDevice.xml tárolja ezt a nevet és a konfigurációs adatokat. Lehet hogy az XML fileba kell irogatni ?2) A Turistautak.hu-ról letöltött térkép minden utat vastagon ábrázol, mellette betűjelek jelzik hogy mi is az út valójában, pl K+, P-
Azt hallottam hogy az openmaps. eu-ról lehet hagyományosan kinéző térképet letölteni, Magyarországot éppenséggel nem találtam a openmaps.eu Garmin letöltéseknél.

3) A leírás szerint ne használjunk újratölthető elemet. OK, de 3 X 8-9 óra alatt leszív 3 AA-s duracell-t még akkor is, ha nem használok háttérvilágítást. Újratöltehtő elemmel van valakinek tapasztalata ?

4) Ha elindítom a készüléket, egyből elkezd nyomvonalat húzni, mégpedig az aktuális folytatásaként. Ha előtte nem mentem le a túra után egyből a nyomvonalat, egyből húz egy 100 KM-es vonalat a végponttól. Nem lehet ezt valahol állítani ?

Előre is köszi a tanácsokat, linkeket !


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók