turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Csigabigahozzászólásai | válasz erre | 2011.06.16 12:52:29 (57394)
Mindent jól tudsz, és teljesen jó a gondolatmenet! :o)
A kütyü beállításainál valahol meg tudod adni, hogy kikapcsolt állapotban is rögzítse a légnyomást, és akkor nem is kell bekapcsolva hagyni - viszont kikapcsolt állapotban is van minimális fogyasztás, és csak az elmúlt 48 órát tudja megmutatni. A fogyasztás nem vészes, de pár hét alatt azért le tud merülni az akku.
Nekem így van beállítva - bevetés előtt úgyis mindig friss akkukat teszek a GPS-be.
[előzmény: (57391) gergogyerek, 2011.06.16 11:42:52]

gergogyerekhozzászólásai | válasz erre | 2011.06.16 11:42:52 (57391)
sziasztok, Garmin 60csx-ben van barometrikus magasságmérés. Az lenne a kérdésem, hogy az "Ambient pressure" és a "Barometric pressure" között mi a különbség? ha jól értem az ambient az a környezeti nyomás, amilyen magasságon éppen tartózkodom, a barometrikus pedig a tengerszint szerinti átkonvertált érték.
1, ha pl pont tenger szinten vagyok akkor ez a két érték megegyezik, ugye?
2, ha bekapcsolom a GPS-t, egy helyben hagyom, akkor használható időjárás előrejelzésnek is, pl csökken a nyomás akkor valószínűleg eső jön
3, mi a helyzet akkor, ha kint vagyunk a hegyekben bringával, fel le megyünk, akkor hogyan lehet következtetni az időjárás változásaira? ugye ilyenkor nem egy helyben van a kütyü. előfordulhat, hogy lefelé gurulunk (nő a nyomás) viszont a légköri nyomás csökken egy front miatt és a grafikon egy egyenes csík lesz??
jó a gondolatmenet, vagy rosszul gondolkozom?
üdv
g


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók