turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Ruttkayhozzászólásai | válasz erre | 2010.11.22 12:46:19 (53065)
Szerintem a magyarországi piaci árakat figyelembe véve, jelenleg a Dakota 10 jobban megéri az árát, minta a több mint 20 százalékkal drágább Dakota 20.

Miért?


-Memóriakártya. Megspórolható kiadás: A nagy belső memória miatt extrém esetben lehet csak szükséges.
-Elektronikus iránytű: nekem csak bosszúságot okozott (60 CSx) elkalibrálódásával. (amúgy is csak állóhelyzetben van értelme)
-Barometrikus magasságmérő: Szükségtelen "mezei" felhasználónak! Szerintem jó műhold vételnél a GPS magasság is kielégítő (10m-es pontosság)
-Vezeték nélküli adatátvitel: Ha csak nem lesz általános Chirp nélkülözhető, készülékről készülékre adatátvitel nem fog hiányozni.
[előzmény: (53046) Hegyimanók, 2010.11.22 08:42:15]

Hegyimanókhozzászólásai | válasz erre | 2010.11.22 08:42:15 (53046)
Az ősz eleji kütyüvásárlási szándékom egy ideig pihentetve volt, de most visszatért. Legutóbb a Dakota 10-nél kötöttem ki, de most kicsit változott a helyzet, és elkezdtem nézegetni a Dakota 20-t is. Összehasonlítottam a két készülék tudását, és próbálom a különbségek alapján eldönteni megéri-e nekem a plusz kiadás azokat a funkciókat. Ebben szeretnék segytséget kérni, hogy akik már használtak/nak ilyen kütyüket mondják el a véleményüket.

Amivel többet tud a 20as:
-Memóriakártya. Erről már írták, hogy nem szükségszerű el lehet lenni nélküle is.
-Elektronikus iránytű, barometrikus magasságmérő. Gondolom pontosabb, mint a GPSes mérés, de nem tudom mennyire szükséges.
-Vezeték nélküli adatátvitel. Na erre lennék kíváncsi, hogy mennyire hasznos.

Alapvetően ládázásra használnám. Azért maradtam ezeknél a típusoknál, mert a leírást is feltehetem a ksézülékre és mert árba eddig tudok elmenni. Amúgy hosszútávú befektetésnek használom, szóval szerintem amíg szét nem esik, vagy még tovább is, vagy amíg le nem pogyognak a műholdak. Nem szándékozom évente cserélgetni, ezért szeretnék jó megoldást találni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók