turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Joeyhozzászólásai | válasz erre | 2010.02.26 06:39:30 (46962)
Szia Mákos!

Te Canont akarsz venni, egy nem túl friss modelt, amin fut a módosított orosz firmware a CHDK.

Innen kezdve a kamerád olyan dolgokat fog tudni, amit nem is képzeltél. (pl: 1/80,000 expoziciós idő, programozható sorozatfelvétel, ISO 50-ISO1000, TV/AV/ISO és Distance Bracketing, hőmérő és beépített BASIC programozási nyelv). A kedvencem, kiteszed a kamrát a vihar előtt az ablakba és a vihar végén ott lesz rajta az összes villám fényképe, mert van hozzá egy program, ami folyamatosan fényképez és ha villámot talál a képen, azt elmenti, a többit pedig nem. :D De van hozzá mozgásérzékelő program (elhaladó állatok fényképezése) és sztereo fénykép készítő program is.

[előzmény: (46948) Mákos, 2010.02.25 22:02:01]

Mákoshozzászólásai | válasz erre | 2010.02.25 22:02:01 (46948)
Ismét lenne egy érdekes kérdésem hozzátok. Egy kompakt fényképezőgépet szeretnék venni, bizonyos dolgoknak kellene megfelelnie, de hiába túrom a netet, egyszerűen nincs meg az áldozat. Köztetek biztosan van valaki, aki tud segíteni, esetleg épp használ egy ilyet. Az alábbi kritériumoknak kellene megfelelnie:

-időzített sorozatfelvétel lehetősége, azaz beállítom neki, hogy 15 sec, 30 sec, vagy 1-2-3 percenként toljon egy képet, és bambán csinálja addig, amíg nem mondom neki, hogy elég, az exponáló gombot értelemszerűen nem kell lenyomva tartsam hozzá, a képek között mindig nyomjon autofókuszt, és a képeket mentse a lehető legnagyobb XX megapixel méretben.
-legyen rajta TV csatlakoztatási lehetőség
-lehetőleg legyen széles látószögű
-legyen valami ismertebb nevű a cucc, pl nikon, canon, stb., ne valami kínai Panascodic típusú. :-)

Köööösssszzzönteeeemmmmmm!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók