turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2008.12.08 15:04:11 (36110)
A HCx-ben van külön trackhossz és útcomputer? Vagy a napi és össz-kilométer számláló adatai térnek el? Vagy elmentetted a track.et és annak hosszát olvastad ki?

Korábban volt olyan "hiba" hogy a HCx trip computere más hosszt ad mint a Mapsource-ban jelzett érték. Ennek az az oka, hogy a Mapsource úgy méri a nyomvonalhosszt, hogy minden egyes rögzített track-pont közt megméri a távolságot és ezeket a hosszakat végül összeadja. A HCx pedig valószínűleg megpróbál ennél "okosabb lenni" és a nyomvonalba nem számítja bele a kisebb oldalirányú imbolygásokat (amelyek a műholdvétel pontatlanságából/visszaverődésekből adódnak). Régebben nagyon nagy eltérések is előfordultak e két adat között, da a Garmin azóta már javított a dolgon és közelebbi eredmények születtek.
[előzmény: (36107) mike andros, 2008.12.08 14:13:06]

mike androshozzászólásai | válasz erre | 2008.12.08 14:13:06 (36107)
Szia Mindenki!
Még mindíg Legend HCx. Sétáltam egy kicsinyt a hétvégén. Nagyon oda figyeltem a dolgokra, mert tudtam ,hogy a társamnak lesznek kérdései. Bakancs húzás után lenulláztam az útcompútert, és bekapcsoltam a track rögzítést. Mentünk, visszaértünk, és láss csodát! A track 15.64Km-t, a compúter pedig 16,4Km-t mutat. Akkó most mi van? Ha egyszerű a válasz, akkor világosítsatok fel!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók